Prestaties in het tennis verbeteren d.m.v. SHP (Sport Hypnose Programma)


In de geschiedenis van het tennis zijn vele verhalen bekend over tennissers die allemaal over een groot natuurlijk talent en vaardigheden beschikten maar die nooit hun belofte hebben kunnen waarmaken. Wat nu  juist het verschil maakt tussen twee identiek begaafde en technische tennissers, is altijd en dan ook altijd hun mentale houding.

Vaak wordt gedacht dat je eerst een perfecte techniek of kennis over tennis moet ontwikkelen voordat je kunt werken aan het zogenaamde mentale spel. Maar je kun het mentale en het fysieke niet van elkaar loskoppelen als het aankomt op motorische vaardigheden. Beslissingen, gedachten, verbeelding en gevoelens zorgen voor elke actie die je maakt.  Het ontwikkelen van mentale weerbaarheid in het tennis zorgt ervoor dat je gefocust blijft en dat je je sterk voelt op alle gebieden in je leven.

Hoe weet je nu of het nodig is om mentale weerbaarheid te ontwikkelen?

Hier zijn enkele vragen die jij jezelf kunt stellen:  

Denk daar maar eens goed over na en geef dan voor jezelf een eerlijk antwoord:

  • Presteer je beter tijdens de training dan tijdens de wedstrijd?
  • Heb je moeite met presteren als er op je wordt gelet?
  • Twijfel je weleens over je eigen handelen tijdens de wedstrijd?
  • Voel je weleens angst of ben je weleens bang om fouten te maken tijdens de wedstrijd?
  • Twijfel je weleens waarom jij jouw sport beoefend of wat je nu echt motiveert om te sporten?
  • Verlies je weleens je aandacht of heb je weleens last van mentaal verval tijdens belangrijke momenten van de wedstrijd?
  • Heb je na een blessure het gevoel niet meer zo goed te kunnen presteren als van te voren ondanks het feit dat je fysiek 100% hersteld bent?
  • Heb je het gevoel dat alles in orde is maar dat je alleen nog je mentale weerbaarheid wilt versterken?

Als je één van deze vragen met met  ‘ja’ hebt beantwoord, dan zal het Sport Hypnose Programma (SHP) van Mentaal Gezond je zeker helpen om je prestaties te verbeteren.