Prestaties in het Golf verbeteren met behulp van mental coaching


De mentale strijd

Golf vergt naast techniek ook en vooral mentale strijd. Je bent van de uren die je speelt misschien maar tien tot vijftien minuten daadwerkelijk aan het golfen. De overige tijd ben je met andere dingen bezig. Hierdoor kan er juist op het belangrijkste moment van de wedstrijd een tijdelijke mentale dip ontstaan waardoor je focus en/of concentratie verslapt. Je kan zelfs last krijgen van faalangst of een verminderd zelfvertrouwen.

Tiger Woods is het genie van de golfsport. Als wonderkind van deze sport veroverde hij op jonge leeftijd alle prijzen en op z'n twintigste werd hij professional. Al tijdens zijn tienerjaren leerde hij zich mentaal te ontspannen door middel van zelfhypnose.  Later maakte hij tijdens zijn wedstrijden steeds gebruik van een sporthypnose/ mental coach.  (zie bovenstaand videofragment)

Als (top)golfer dien jij je als eerste goed eigen te maken hoe jij je echt kan ontspannen. Op het moment dat je namelijk volledig ontspannen bent, kun je je ook veel beter concentreren op bijvoorbeeld: de training en/of de wedstrijd.

Hoe weet je nu of het nodig is om mentale weerbaarheid te ontwikkelen?

Hier zijn enkele vragen die jij jezelf kunt stellen:  Denk daar maar eens goed over na en geef dan voor jezelf een eerlijk antwoord:

  • Presteer je beter tijdens de training dan tijdens de wedstrijd?
  • Heb je moeite met presteren als er op je wordt gelet?
  • Twijfel je weleens over je eigen handelen tijdens de wedstrijd?
  • Voel je weleens angst of ben je weleens bang om fouten te maken tijdens de wedstrijd?
  • Twijfel je weleens waarom jij jouw sport beoefend of wat je nu echt motiveert om te sporten?
  • Verlies je weleens je aandacht of heb je weleens last van mentaal verval tijdens belangrijke momenten van de wedstrijd?
  • Heb je na een blessure het gevoel niet meer zo goed te kunnen presteren als van te voren ondanks het feit dat je fysiek 100% hersteld bent?
  • Heb je het gevoel dat alles in orde is maar dat je alleen nog je mentale weerbaarheid wilt versterken?

Als je één van deze vragen met met  ‘ja’ hebt beantwoord, dan zal het Sport Hypnose Programma (SHP) van Mentaal Gezond je zeker helpen om je prestaties te verbeteren.