Leren snel en eenvoudig in de 'Flow' te geraken


Topprestaties worden meestal verbonden aan de toestand van FLOW ( Ideale Prestatie Toestand), die wordt gekenmerkt door totale concentratie, volledige beheersing en het niet-niet bewust zijn van tijdsverloop. Het is die toestand waarvan sporters zeggen dat alles vanzelf ging.

Bij optimaal functioneren (in beweging of in stilstand) ontstaat een soort ‘alternatieve’ bewustzijnstoestand (zelfhypnose) en dit is ideale vrije ruimte om in te presteren.

Deze ‘alternatieve’ bewustzijnstoestand (zelfhypnose) kan worden getraind en binnen de sportpsychologie worden gebruikt voor het bereiken van de ideale prestatietoestand (FLOW). 

Mentaal Gezond is gespecialiseerd in het werken met (top)sporters. Binnen de praktijk werken we met het unieke sporthypnose programma (SHP). Dit betreft een mix van traditionele sportpsychologie, MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy) en hypnotherapie. Het voordeel ten opzichte van traditionele mental coachingsprogramma's is dat er al vaak binnen een paar sessies een waarneembare verbetering zal plaatsvinden.
 
Wil je via het SHP leren om snel in de ideale prestatie toestand te komen, neem dan contact op via het contactformulier.